2012. december 2., vasárnap

Xavéri Szent Ferenc


A besztercebányai egyházmegye védőszentje, Xavéri Szent Ferenc a 16. században élt, s megismerkedett egy másik szenttel, mégpedig Loyolai Szent Ignáccal. Együtt alapították meg a jezsuiták rendjét, mely mindmáig nagy tiszteletnek örvend, és a szent tudományok továbbadásának, a tanító munkának szenteli tevékenységét – több ezer papot, szent életű embert adott már az egyháznak.
Micsoda találkozás lehetett az, amikor a két szent találkozott. Nem voltak egyformák sem természetben, sem tulajdonságokban. Mégis nagy munkát, Istennek tetsző munkát vittek véghez – ugyanis egy célért küzdöttek. Isten országának építése volt mindkét szent életének célja.
Adventi utunkon, melyet tegnap kezdtünk el, lássuk meg a másikban azt a jót, a jó célt, amiért küzd. Ne csak a kevésbé tetsző tulajdonságait nézzük, hanem azt, miért van itt ő is a templomban. Hamar rájövünk, hogy ugyanazért, amiért mi. Tehát egy a célunk, ezért fogjunk össze – mindenekelőtt mi, keresztények, s együttes erővel, egymás segítve haladjunk ma ádventi utunkon, s minden nap Istenhez vezető utunkon.

Miserend és hirdetések - Ádvent 1. vasárnapja


Az Úr dicsérete - szentségimádás templomunkban

Az új egyházi év kezdete alkalmából tegnap este újra zenés-elmélkedős szentségimádást tartottunk az ipolyvarbói Legszentebb Szentháromság római katolikus templomban.
A Urat ez alkalommal is gitár, furulya, orgona és énekhang magasztalta Taizé zenés dallamokkal.
 

Ismét csak bíztatni tudok mindenkit, hogy ha teheti, vegyen részt a következőn! Tényleg nagyon szép, magasztos és lélekemelő másfél óra volt ez a mostan is.Köszönet Gyuszi atyának, és mindenkinek, aki zenei tehetségével, énekhangjával hozzájárult az Úr dicséretéhet.

Templomunk ádvent első vasárnapjának vigíliáján