2013. március 12., kedd

Kegyelem /Jn 5,1-3a.5-16/


Gyönyörűen és egyértelműen mutatja be a mai evangélium, hogy Jézus az ő segítségét, gyógyítását, kegyelmét nem adja mindenkinek egyformán. Hisz földi élete során sem gyógyította meg az egész világ minden betegét - pedig isteni erejéből folytán megtehette volna. A Beteszda nevezetű fürdőben is, ahogy hallottuk, nagyon sok beteg feküdt. Jézus mégis csak az egyikhez ment oda, s azt gyógyította meg.
Isten kegyelme, különleges, természetfeletti segítsége ajándék, melyet annak ad, akinek akar. Nem lehet kikövetelni tőle, nem lehet rá jogot tartani. Senki nem mondhatja, nekem már ez kijár! Annyit imádkoztam, hogy nekem már kijár a gyógyulás. Nem! De lehet alázatosan kérni: Istenem, ha jónak, örök életem szempontjából hasznosnak látod, akkor kérlek, add kegyelmedet. Így, alázatosan imádkozzunk mindig.

Versben, prózában


A múlt héten iskolánk, az Ipolyvarbói Mikszáth Kálmán Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola adott otthont a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási döntőjének. A teljesség igénye nélkül közlök néhány a hangulatot megőrizni igyekvő felvételt.