2011. október 9., vasárnap

Miserend és hirdetések - évközi 28. vasárnap


* Október lévén minden szentmise előtt fél órával rózsafüzért imádkozunk. Továbbra is kérlek elsősorban titeket, gyerekek, gyertek, és együtt imádkozzunk Szűz Anyánkhoz. Kedden és pénteken azonban a fíliákon vannak szentmiséim, így azokon a napokon ti, kedves hívek, mondjátok a rózsafüzért.

* Szerdán papi gyűlésre megyek, így az nap nem lesz szentmisénk.

* Jövő hétvégén, azaz 14. - 16. egy kis misszió lesz községünkben. Mindaannyian ismeritek már az Írországból származó Michael atyát, aki már volt és szolgált itt közöttünk. Ő jön majd ide, kb. 15 fiattallal együtt, s szeretne veletek kicsit beszélgetni, találkozni. Ezzel kapcsolatban pedig többek között egy nagy kérésem van: A fiatal fiúk /kb. 17-20 évesek/ szállása a legjobb lenne, ha nálatok, családoknál tudnának megszállni. Persze nem mind egy helyen, hanem egyesével, vagy maximum kettesével. így biztos, hogy még jobb, még hatásosabb tud lenni a misszió, ha nem csak a templomban találkoztok majd velük, hanem otthon is, családotokban, házatokban. Kérlek ezért, hogy jelentkezzetek, akik el tudtok szállásolni egy-egy fiatalt. Nem kell semmi különlegest készíteni: egy két vacsora, reggeli, ebéd. Annyi az egész, hogy abból, amit ti esztek, egy adaggal többet készítetek, és egy szobában szállást adtok nekik. Bízok benne, hogy lesz elég család, melyek be tudják fogadni őket. Szeretettel jönnek, szeretettel fogadjuk őket. Kérlek ezért, a sekrestyében jelentkezzetek...és ne féljetek semmitől. Jézus szavait kövessük: "aki egyet is befogad a legkisebbek közül azért, mert az én tanítványom, engem fogad be". Köszönöm :)

* Énekkarunk próbája kedden és csütörtökön este lesz a szentmise után.

* Jövő hét vasárnap a szentmise előtt énekpróba nem lesz.

* Jövő vasárnap, azaz október 16-án egész egyházmegyénkebn, így a mi templomunkban is gyűjtés lesz, mégpedig az ipolysági esperességben, Nagytúron épülő templom javára. Két kis falu tartozik össze ott, templomuk azonban nincs, csupán két kis, nagyon szűkös imaház. Ezért a két település határán épül egy templom. Erre lesz a gyűjtés. IFM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése