2012. március 31., szombat

Miserend és hirdetések - Virágvasárnap


Hirdetések:
* Gyerekmisénk e héten nem lesz.
* Énekkarunknak próbája hétfőn, kedden és csütörtökön este lesz a szentmise után + köszönet a mai szép énekekért...
* Gyóntatok vasárnap, 1-jén: Ipolyvarbón 14:00 - 15:30 és hétköznap 15 percet a szentmisék előtt, aki nem tud vasárnap.
* Ma gyűjtésünk lesz egyházmegyénk hívő fiataljainak készítendő programokra. IFM!
* Kérem a felolvasókat, akik szoktak olvasni vasárnaponként a szentmisén, jöjjenek be a mai szentmise után a sekrestyébe beíratkozni az ünnepi szentmisék olvasmányaira. (14 felolvasó szükséges.)
* Nagytakarítás templomunkban kedden reggel 9 órától lesz, mindenkit várunk...
* A húsvét tényleges megértéséhez és átéléséhez nélkülözhetetlen, hogy minden egyes szentmisén és szertartáson részt vegyünk a Húsvéti Szent Háromnap folyamán. Ne spóroljunk sem az idővel, sem az energiával, győzzük le testünket s tápláljuk lelkünket! ...
* Nagycsütörtökön este az Utolsó Vacsorára emlékezünk. Délelőtt azonban mi papok a székesegyházban az olajszentelési misén veszünk részt, ahol megújítjuk papi fogadalmainkat. Gondoljatok ránk papokra, kérlek titeket, különösen ezen a napon.
* Nagypéntek szigorú böjti nap, mikor nem fogyaszthatunk húsételt, s csak mértékkel szabad táplálkoznunk. Ajánlatos ezt a böjtöt meghosszabbítani egészen a húsvéti, Nagyszombat-esti feltámadásig. Az Egyház ezen a napon böjtöl, ugyanis a Szentírás szavai szerint elvették a vőlegényét, Krisztust. Ezen a napon az Egyház hagyományához híven elvégezzük az Olvasmányos imaórát és a reggeli dícséretet közösen reggel kilenc órától. Ez az Egyház hivatalos imája. Majd délben, talán épp egy kiadós ebéd helyett a szent napnak megfelelően keresztutat végzünk. A nap fő szertartását pedig délután három órakor, Krisztus halálának órájában végezzük el szintén közösen itt a templomban. Az egész napunkat szenteljük meg: reggel, délben, délután...
* A Húsvéti Szent Háromnap folyamán minden egyes nap teljes búcsút nyerhetünk az ismert feltételek mellet, bővebben majd az egyes napokon. Ami a legfontosabb és ami nélkülözhetetlen az áldott húsvéti ünnepünkhöz: Legyünk itt mindannyian csütörtökön este a Szent Háromnap kezdetén, s együtt az egész Egyházzal járjuk végig hitünk szent titkainak minden állomását napról napra. Csütörtök, péntek, szombat. Hogy ránk virradjon az igazi húsvét vasárnap! A falukról autóbusz indul, hogy mindannyian eljuthassunk a szentmisékre a plébániatemplomba.
* A mindig aktuális, időszerű miserendet és a legújabb hirdetéseket megnézhetitek weboldalunkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése