2012. július 23., hétfő

Szent Brigitta


Szent Brigitta, Európa társvédőszentje hét évszázaddal ezelőtt élt – keresztény családban. Házasságából nyolc gyermek született. Olyan szellemben nevelte őket, amint azt egy látomásában Szűz Mária meghagyta neki: „Úgy igyekezz, hogy gyermekeid az én gyermekeim is legyenek!
Tegnap a szentmise után keresztelő volt templomunkban. A keresztelő végén az édesanya avatásánál a következő szavak hangzanak el: „Kedves édesanya. Ne feledd, hogy örömöd csak akkor lesz teljes, ha a gyermekedben Istennek is kedve telik!
Nagy kegyelem édesanyának, szülőnek lenni. De egyben nagyon nagy felelősség is. Úgy nevelni gyermekeinket, hogy megszeressék, s egész életükben szeressék az Istent. Ma különösképpen Szent Brigittát kérjük: eszközöljön ki mindannyiunk számára olyan bölcsességet és kitartást, hogy (testi, vagy lelki) gyermekeinket istenes életre tudjuk nevelni.

3 megjegyzés:

  1. “Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést,
    fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet.
    Példálózás helyett példát mutatnék.
    Nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék.
    Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
    Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
    Kirándulnék, sárkányt eregetnék,
    Réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
    A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
    Nem erőszakoskodnék a gyermekkel, hanem a lelkét erősíteném.
    Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
    Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről
    és többet a szeretet hatalmáról.”

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon szép. Elölről nem lehet kezdeni, de ez szerint lehet folytatni

      Törlés
  2. Édesanya...

    Te szeretsz, dolgozol és szenvedsz.Ez az életed.Szereted a férjedet és a gyermekeidet.Éjjel és nappal csak értük dolgozol.Gyakran elfáradsz.Gyakran a könnyed is kicsordul. Néha a férjed bántja meg a szíved, néha a gyermekeid. Lehet, hogy a férjed rideg és szeretetlen, a gyemekeid durvák és hálátlanok.Ha felnőnek lehet, hogy minden gondoskodásod ellenére rosszá válnak.
    Igen, anyának lenni azt jelenti: szeretni, dolgozni és szenvedi; lélekben szegénynek lenni, mindenben Istentől függeni. Békeszerzőnek, Isten gyermekének lenni.Olykor megmentőnek lenni, mert könnyei és imái által sok anya megmenti férje és gyermekei lelkét.

    VálaszTörlés