2012. szeptember 28., péntek

Egy igazi példakép - Miroslav Klose

Ritkán esik szó sportról, labdarúgásról ezen a blogon. Most azonban megragadom az alkalmat, és közlök egy olyan esetet, amelyen a minap nagyon felbuzdultam.
Aki (ha csak egyszer is) látott már futball meccset a "tévében", felfigyelhetett arra, a játékosok (szinte egytől egyig) mennyire igyekeznek "megetetni" a játékvezetőt hamis-, eljátszott esésekkel, "ál-sérüléssel", vagy éppen két kezüket feltéve "bizonyítják" véttelenségüket egy-egy esés után. Sajnos az igazság helyett a saját haszon lett az úr ebben a sportágban (is).
De most egy kivételről, s példaadó kivételről szeretnék beszámolni.
Tegnapelőtt történt egy olaszországi bajnoki meccs harmadik percében. Egy szöglet után a kapu előtti keveredésből a német Miroslav Klose kezéről pattant a labda az ellenfél hálójába. A játékvezető azonban úgy "látta", hogy a labda a csatár fején változtatott irányt, s jutott a kapuba - így megadta a gólt. Klose ezt nem hagyta annyiban (mint hajdan Maradona), s saját csapata "vesztére" odament a játékvezetőhöz, és arra kérte, hogy törölje a megadott vezető gólt - írja a telesport.hu.
Jó-, s buzdító látni ilyen nemes cselekedetet. Bárcsak több lenne az ilyenből a nagyközönség képernyői előtt.
Az eset videója (a konkrét beismerés 1:20-tól):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése