2014. szeptember 23., kedd

Szent Pió atya

Egyszer egy asszony gyónni szeretett volna mai szentünknél, Pio atyánál. Nagy családja volt, így rengeteg dolga közepette csupán kevés ideje volt, de felsietett a kolostorhoz, ahol beállt a sorba a gyóntatószéknél. Hosszú volt a sor, s mindenkinek türelemmel kellett várnia. S bár az asszony türelmesen várakozott, egy idő múlva az ebédfőzésre gondolva úgy döntött, hazamegy. Ekkor Pio atya félrehúzta a gyóntatószék függönyét, és kiszólt az elöl állóknak: „Engedjétek előre azt az asszonyt!” Így még aznap elvégezhette gyónását a sokgyermekes anya.
Pió atya Istentől ilyen különleges képességet kapott, hogy olvasott az emberek gondolataiban. Így senki semmit sem titkolhatott el előle – sőt sokakat megelőzött azzal, hogy válaszolt, reagált arra, ami még csak a gondolatukban volt – néha ez előnyös, máskor azonban igen hátrányos volt. Vagy megdicsért valakit, vagy épp ellnkezőleg: elmarasztalt.
Ma nincs közöttünk senki, aki képes lenne ilyesmire. Itt van azonban Istenünk, aki bizony tökéletesen ismeri minden gondolatunkat. Vajon e mai nap, e mai szentmisén Isten mit válaszolna gondolatainkra? Mennyire méltók azok e szent helyhez, e szent cselekményhez, vagy keresztény életünkhöz? Pió atya közbenjárását kérve imádkozzunk azért, hogy ne csak szavainkban, de már gondolatainkban is Istennek tetsző-, igazi keresztények legyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése