2012. október 2., kedd

Szent őrzőangyalok


Sokszor és sokat hallottunk már az angyalokról. Nem csak a Szentírás, az evangéliumok beszélnek róla, hanem a világban is sok világias kiadvány jelent meg róluk. Külön figyelmet szentel „nekik“ az ezoterika tévtanítása, azt mondják van külön angyala a lélektársaknak, a szerelemnek, a derűlátásnak, másikakat csak „Isten sűrített energiájának“ tekintik... Beszélnek mindenféle „átalakulásról az angyalokkal“... Rengeteg tévhitet, tévtanítást, komolytalan-, édeskés képeket terjesztenek az angyalokról. Ne azoknak higgyünk.
Számunkra, s minden ember számára az igaz tanítást Egyházunk tárja föl. Katekizmusunk írja: „Az angyalok szellemi teremtmények, akik szüntelenül dicsőítik Istent... Közreműködnek minden olyan eseményben, amely a javunkat szolgálja“ /350/. Ez az, amit tudnunk kell róluk, és ebben kell őket követnünk! Állandóan, minden tettünkkel, minden gondolatunkkal, szavunkkal Istent dicsőítsük! Bármit teszünk, tegyük Isten nagyobb dicsőségére úgy, mint az angyalok teszik. S akkor a már itt a földön elkezdett Isten-dicséretünk egy örökkévalóságon át fog folytatódni, tökéletesedni és beteljesedni.

1 megjegyzés:

  1. Amióta megszülettünk,van őrzőangyalunk.Nagyon sokszor történik velünk baleset.Ha megtörténik és "megúsztuk",akkor mindig azt mondjuk,van őrzőangyalom és vigyázott rám.Mi van,ha nem "ússzuk" meg?Ott volt velem,de nemhallgattam rá...(?)

    VálaszTörlés