2012. december 6., csütörtök

Ádventi mesterünk /Iz 55,6/


Ezt az ádventi várakozást, melyben ma is élünk már nagyon sokan átélték az emberiség történelmének folyamán. Egészen az ősszülőktől, akiknek az Isten megígérte a Megváltót az első bűn után, a pátriarkákon keresztül, az ősatyák, a választott nép – mind várta a Megváltót. S miután először eljött – gyermekként, a keresztények már teljes bizonyossággal várják második eljövetelét annak, akit már 2000 éve megismerhettek. Mi már pontosan tudjuk, kit is várunk, ki az a Megváltó.
Így mai várakozásunkban nem vagyunk egyedül. Vannak nagy mestereink, akik már végigjárták ezt az ádventi utat. Akik jól, hűségesen végigjárták, s megkapták jutalmukat. Az egyik legnagyobb ádventi vezetőnk maga Izajás próféta. Ő adja naponta szánkra e szavakat is: „Harmatozzatok, égi magasok…” Ma pedig az ő buzdítását hallhattuk az Allelujás versben: „Keressétek az Urat, amíg rá nem találtok.
Izajás tapasztalatból tanítja ezt nekünk, hisz ő is várt az Úrra, kereste az Urat, aki végül megtalálta, s benne élte le földi életét. Tanuljunk szent elődeinktől, akik az egész ádvent folyamán példájukkal, a szentmiséken felolvasott szentírási szavaikkal oktatnak minket, és vezetnek a helyes útra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése