2012. december 19., szerda

December 19.


Az Ószövetség két jól ismert alakjának, Sámsonnak és Keresztelő Jánosnak születését beszélik el a mai szentmise olvasmányai. Különböző korban éltek, de mindketten Isten nagyszerű ajándékai voltak. Különleges adottságokkal, talentumokkal rendelkeztek. A páratlan erejű Sámson a filiszteusoktól igyekszik megszabadítani a választott nép fiait. Keresztelő János pedig már látja, hogy az igazi szabadulás útja a bűnbánat. Jézus előfutárai mindketten (plebania.net).
A karácsonykor megszülető Istengyermek gyönge és egyszerű. De mégis erősebb, mint Sámson; mégis nagyobb, mint Keresztelő János.
Más korban élünk, mint Sámson, más korban, mint Keresztelő Szent János. De Istentől kapott különböző lelki ajándékokkal, talentumokkal megáldva mi is az ő előfutárai vagyunk. Éppen ezért, ha valaki lelki erőnket, lelki nagyságunkat, vagy talentumainkat csodálná, mutassunk rá Jézusra, s mondjuk el: tőle van erőnk, tőle van lelki nagyságunk, tehetségünk. Mutassunk Jézusra, hogy belőle mások is erőt, nagyságot meríthessenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése