2014. április 23., szerda

Mondjuk el /Lk 24,13-35/

Jól ismerjük az imént hallott evangéliumi részt, melyben az emmauszi tanítványokkal találkozik Jézus. Felettéb érdekes azonban a történetben, hogy Jézus nem fedi fel azonnal kilétét, sőt: hagyja, hogy a tanítványok elbeszéljék mindazt, ami történt, s ahogyan ők emlékeznek vissza a történésekre. És csak miután mindezt elmondják, ő megmagyarázza nekik, hogyan teljesültek be az isteni ígéretek.
Milyen tökéletes, figyelmes és leleményes ez az isteni nevelés: hagyja, hogy mi elmondjuk, amit gondolunk, s ő abból indul, azt magyarázza, s azon keresztül mutatja meg nekünk: igen, így történt, s az Istennek éppen ez volt a szándéka. Majd felnyitja szemünket, hogy meglássuk az Isteni Gondviselés erejét.

Naponta mondjuk el mi is Istennek a velünk történteket, hogy ő – megmagyarázva azokat – a mi szemünket is felnyissa egy teljesebb, s fönségesebb látásmódra.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Volt egyszer egy kék tekintet, végtelenul szereto kékje a fold lakóin nyugodott. Azé volt, akit úgy hívtak, hogy Jézus Krisztus, a világ Megváltója. Az a tekintet igen gyakran lett szomorú, mert rávetodott oda, ahol a kemény maradt a szív, és akkor o csak sírt. Aztán egy nagyon szomorú, nagyon egyeduli virágra talált egy nap. Tudta, hogy benne oromét lelné: Virág-szíve, az igen gyongéd. Akkor a tekintet hosszan pihent rajta, hogy ezzel megvigasztalja, és végtelen szeretetét megmutassa. A kis virágnak fájdalmat okozott, mert egy ilyen égo tekintethez szoknia kellett. Néha ezt ismételgette: ,, Tán nem is szeret már?"
    És ilyenkor a kék tekintet szenvedett.....
    Oly nagyon szerette az o kisgyermekét.....
    De meg kellett még tanulnia a farkasoktól magát védelmeznie, és ezt nem mindig értette, ezért lett szomorú idorol idore.....
    Akkor a Szeretet-tekintet így szólt magában:
    Ajándékot készítek az én kis gyermekemnek, a kincseimet fogom odaadni, és akkor orommel fog bennem novekedni. Így is tett....
    és az o kis virágjára újra rátalált a mosoly, Jézusa gyongédségében, Aki ot ennyire szerette. :)
    Marana Tha-Imák Ahogy Jézus adta Francoise-nak.
    u.i.: A legszebb ajándékot kaptam a " Kék tekinetttol ,, a kislányomat . :)

    VálaszTörlés