2016. január 2., szombat

Új évet

Újév napján sok sms-t kapunk szeretteinktől, barátainktól – melyekkel boldog új évet kívánnak – s mi is nekik. Vannak, akik egyszerűen, tömören fogalmaznak, mások versbe szedik jókívánságaikat, ismét mások viccesen kívánnak szebb jövőt. Azonban az egyik legszebb és legtartalmasabb jókívánság néhány perccel ezelőtt hangzott el – mégpedig az olvasmányban. Ezeket olvastuk: „Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged, ragyogtassa rád arcát az Úr, és kegyelmezzen néked, fordítsa feléd arcát az Úr, s adjon békét tenéked!
Sokszor kívánunk egymásnak egészséget, erőt, boldogságot – s így van ez rendjén. Minderre szükségünk is van. Egyházunk pedig még ennél is többet kíván: „Ragyogtassa rád arcát az Úr!” Milyen gyönyörű jókívánság:  Ragyogtassa rád arcát az Úr!” Nem tudjuk, ez pontosan mit jelent, nem tudjuk, mi mindent rejt ez magában, hisz Isten útjai, tervei kifürkészhetetlenek. Egyet azonban tudunk: Isten jót akar nekünk, Isten a javunkat, örök boldogságunkat akarja.

Ezért keresztényként, Istenhívőként ha talán csak lélekben is, de újévi jókívánságainkhoz mindenkinek tegyük hozzá: „Ragyogtassa rád arcát az Úr, Áldjon meg téged az Úr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése